Walter -leivoskilpailu

Leivo historiaan jäävä herkku – uusi kansallinen leivos odottaa tekijäänsä!

Teollisuusneuvos Walter Ahlströmin 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi etsimme nimikkoleivosta, joka jää elämään. Tervetuloa mukaan Walter-leivoskilpailuun – luomaan herkku, joka ilahduttaa sukupolvesta toiseen.

Kilpailu on avoin kaikille leivonnan ystäville, olitpa sitten kotileipuri tai ammattilainen. Tyyli on vapaa – tärkeintä on, että leivos on maukas, visuaalisesti houkutteleva ja tarinaltaan Walterin arvojen mukainen: kunnianhimoinen, laadukas ja kaikkien saavutettavissa.

🎂 Kilpailuaika: 22.5.–31.8.2025
🎭 Voittajalle: 5 vuoden vapaalippu Varkauden Teatterin omiin näytöksiin. Lisäksi voittaja saa VIP-lipun Varkauden Museokeskus Konstiin sekä yllätyskassin Varkauden Teatterilta.
Voittajaleivos tarjoillaan pysyvästi Varkauden Teatterin kahvilassa
📖 Resepti jaetaan vapaasti suomalaisille käyttöön

Leivoksia arvioi arvovaltainen raati: toimittaja ja kirjailija Helena Petäjistö, kirjailija Lasse Lehtinen, Varkauden Teatterin näyttelijä Saara Saastamoinen ja Varkauden kaupunginjohtaja Joonas Hänninen.

Voittaja julkistetaan syksyllä 2025. Tarkempi ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.
Leivoskilpailutirehtöörinä toimii kustantaja Jan Erola.

Lähde mukaan luomaan leivos, josta koko Suomi voi olla ylpeä – ja joka saa pysyvän paikkansa suomalaisessa kahvipöydässä!

 

 

 


Walter-leivoskilpailun säännöt ja osallistumisohjeet

1. Kilpailun tavoite

Kilpailun tavoitteena on luoda Suomeen uusi kansallinen nimikkoleivos Runebergin tortun ja Ellen Svinhufvudin leivoksen rinnalle – leivoksen, joka heijastaa Ahlströmin arvoja: kunnianhimoa, laatua, kekseliäisyyttä ja yhteistä hyvää. Leivoksen tulee olla maultaan ja ulkonäöltään houkutteleva, helposti valmistettava ja tarinaltaan Walterin arvojen mukainen.

2. Kuka voi osallistua?

Kilpailu on avoin kaikille Suomessa asuville – niin kotileipureille kuin ammattilaisille.

3. Aikataulu

  • Kilpailuaika: 22.5.–31.8.2025
  • Voittaja julkistetaan syksyllä 2025 (ajankohta ja paikka tarkentuvat)

4. Miten osallistun?

Lähetä sähköpostilla tai verkkoalustan kautta:

  • Leivoksen nimi ja resepti
  • Lyhyt tarina leivoksen ideasta ja yhteydestä Walter Ahlströmiin
  • Selkeä kuva valmiista leivoksesta
  • Tieto siitä, onko leivos laktoositon ja/tai gluteeniton

5. Arviointikriteerit

Tuomaristo kiinnittää huomiota:

  • Makuun
  • Ulkonäköön
  • Tarinaan
  • Soveltuvuuteen laktoosittomana ja gluteenittomana
  • Toteutettavuuteen (voidaanko leivosta valmistaa kahvilamittakaavassa)

6. Tuomaristo

Kilpailuleivoksia arvioi arvovaltainen raati:

    • toimittaja ja kirjailija Helena Petäistö
    • kirjailija Lasse Lehtinen
    • Varkauden Teatterista näyttelijä Saara Saastamoinen
    • Varkauden kaupunginjohtaja Joonas Hänninen

7. Palkinto

Voittaja saa:

  • 5 vuoden henkilökohtaisen vapaalipun Varkauden Teatterin omiin näytöksiin. Lisäksi voittaja saa VIP-lipun Varkauden Museokeskus Konstiin sekä yllätyskassin Varkauden Teatterilta.
  • Mahdollisuuden nähdä oma leivoksensa pysyvästi Varkauden Teatterin kahvilassa
  • Kunnian olla uuden kansallisherkun kehittäjä
    Voittajaresepti jaetaan vapaasti suomalaisille käyttöön.

8. Reseptin käyttöoikeudet

Kilpailuun osallistumalla annat luvan reseptin ja kuvien julkaisuun sekä siihen, että reseptiä voidaan käyttää Varkauden Teatterin kahvilassa ja mahdollisesti muissa yhteyksissä.

9. Yhteystiedot ja kysymykset

teatterinjohtaja Juha Vuorinen
Varkauden Teatteri
puh. 044 364 8821
juha.vuorinen@varkaudenteatteri.fi
https://varkaudenteatteri.fi