fbpx

Saavutettavuusseloste

www.varkaudenteatteri.fi-sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

www.varkaudenteatteri.fi-sivusto on julkaistu keväällä 2017. Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 4.9.2020 ja sitä on päivitetty 23.9.2020. Sivuston saavutettavuuden on arvioinut Varkauden Teatteri yhteistyössä sivuston teknisen toimittajan kanssa Mainostoimisto Haaja Oy:n kanssa.

varkaudenteatteri.fi-sivuston saavutettavuuden tila

varkaudenteatteri.fi-sivusto täyttää suurelta osin lain edellyttämät vaatimukset.

Ei-saavutettava sisältö

Merkittävimmät puutteet ovat liitetiedostojen kuvista puuttuvat tekstivastineet sekä videoiden tekstityspuutokset. Suurin osa sivustosta on julkaistu ennen 23.9.2020, eivätkä ne kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin kuin ainoastaan keskeisiä asiointiin tarvittavia tiedostoja koskien. (Olemme laatineet suunnitelman ja aikataulun, joiden mukaisesti muutamme keskeiset asiointiin tarvittavat liitetiedostot saavutettaviksi. Lisäksi koulutamme henkilöstöä tuottamaan sisältöä saavutettavasti ja seuraamme sivuston saavutettavuuden tilaa jatkuvasti.)

Jos haluat tiedot saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä info@varkaudenteatteri.fi.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustollamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Vastaamme palautteeseesi 14 päivän sisällä.

Sinulla on oikeus perustellusta syystä saada saavutettavassa muodossa tiedot, jotka tarvitset etujesi, oikeuksiesi tai velvollisuuksiesi selvittämiseksi tai toteuttamiseksi. Jos et saa näitä tietoja verkkopalvelustamme saavutettavassa muodossa, voit tehdä pyynnön alla olevalla palautelomakkeella tai lähettämällä sähköpostin alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Vastaamme pyyntöösi 14 päivän sisällä. Jos pyyntö koskee laajaa sisältöä, voimme jatkaa vastausaikaa enintään kahdella viikolla. Ilmoitamme sinulle, jos vastausaikaa jatketaan. Jos emme toimita tietoja saavutettavassa muodossa, laadimme sinulle siitä kirjallisen perustellun todistuksen.

Sähköposti: info@varkaudenteatteri.fi

Saavutettavuuskantelun ja -selvityspyynnön tekeminen

Jos huomaat sivustollamme saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä selvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten noudattamista Suomessa. Etelä-Suomen aluehallintoviraston yhteystiedot

Sinulla on oikeus tehdä saavutettavuuskantelu Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, jos emme noudata digitaalisten palveluiden tarjoamisesta annetussa laissa säädettyjä vaatimuksia ja velvollisuuksia. Ohjeet kantelun tekemiseksi


Saavutettavuus teatteritilassa

Teatteriin on lähes esteetön sisäänkäynti.
– etuoven vieressä on invaliuska, mutta ulko-ovi ei avaudu automaattisesti ja ovessa on yli 20 mm korkea kynnys.

Teatterin aulasta löytyy esteetön wc.

Yksi esteetön autopaikka löytyy pääsisäänkäynnin oikealta puolelta.

Kulkureitit teatterisaliin katsomon oikean puoleisesta ovesta on esteetön ja katsomossa on neljä pyörätuolipaikkaa.

Katsomon induktiosilmukka kattaa koko salin.

Avustaja ja tulkki pääsevät sisään maksutta.

Kuvailutulkkaus on mahdollista järjestää, kun paikat esitykseen varataan niin ajoissa, että siellä on tilaa tarvittaviin järjestelyihin.