fbpx

Mielipuolen päiväkirja

”Äkkiä havaitsin peilikuvassani jotakin omituista. Kesti hetken aikaa huomata, mitä se oli, mutta sitten tajusin: tukkani oli äkkiä lähtenyt jonnekin!”

Vauhdikas ja musiikilla täydennetty tragikomedia laskenta-assistentti Putkosen elämän haasteista. Jos aamulla mieheltä katoaa tukka, keskipäivällä toimitusjohtaja avautuu unistaan ja iltapäivällä kopiokone ja printteri moittivat hänen ulkonäköään, niin eikös se olisi ihme, jos illalla ei tapahtuisi lisää katastrofaalista. Vaikka Putkonen on ainakin omasta mielestään erinomainen työntekijä ja ylivoimainen excel-osaaja, työpaikalla hänen kykyjään ei arvosteta. Rakkausrintamallakin hautausmaalla on viimeiset parikymmentä vuotta ollut enemmän eloa. Tästä huolimatta Putkonen jaksaa sitkeästi unelmoida menestyksestä ja paremmasta elämästä.

Todella yllättävä pesti kansainvälisen suuryrityksen toimitusjohtajana muuttaa kertaheitolla Putkosen elämän suunnan. Hän joutuu pian huomaamaan, että globaalissa kilpailuyhteiskunnassa kaikki ei välttämättä ole sitä, miltä päällepäin näyttää. Elämä tanssittaa Putkosta mm. Alatalon ja Käärijän tahdissa aina hullumpiin ja hullumpiin tilanteisiin.

Kumpi loppujen lopuksi on hullumpi, Putkonen vai maailma?

– – –

Ensi-ilta 3.2.2024
Käsikirjoitus Esa Leskinen – Sami Keski-Vähälä
Ohjaus ja lavastus Ville-Veikko Valtanen
Musiikin toteutus Sami Ruutiainen
Puvustus Sari Kirjavainen
Valot Marko Etelärinne
Äänet Jussi Heiskanen
Tarpeisto Mirja Ryytty
Kampausten ja maskien suunnittelu Miia Immonen

Arvioitu kesto n. 2 tuntia 30 minuuttia sisältäen 20 minuutin väliajan.

Rooleissa Jussi Immonen, Miia Immonen, Pekka Johansson, Jukka-Pekka Löhönen, Pietari Pentikäinen, Tiina Ruutiainen, Saara Saastamoinen, Ville-Veikko Valtanen ja Juha Vuorinen.

”Olen viime aikoina alkanut nähdä ja kuulla asioita, joita kukaan muu ei ole aikaisemmin nähnyt eikä kuullut.”