fbpx

Koko perheen riemastuttaja Kaislikossa suhisee tulee ensi-iltaan 13.4.2024

Kaislikossa suhisee -lastenkirjan lumoava maailma valtaa teatterin näyttämön uudessa satuseikkailussa, joka tempaisee mukaansa niin lapset kuin aikuisetkin. Näytelmä kertoo joenvarren asukkaista, jotka pukeutuvat vaatteisiin, asuvat taloissa ja juovat teetä – tekevät kaikkea sitä, mitä tavalliset ihmisetkin tekevät. Mutta ennen kaikkea se kertoo ystävyyden merkityksestä ja toisten huomioimisesta.
Tarinan keskiössä seikkailevat vauhdikas Konna sekä ujo Myyrä. Omaan napaansa tuijotteleva Konna aiheuttaa ristiriitoja muutoin rauhallisessa ympäristössä samalla, kun Myyrä tupsahtaa maan pinnalle kokeilemaan itsenäistä ja ehkä hieman jännittävääkin elämää. Näyttämöllä nähdään myös muun muassa kokenut ja viisas Mäyrä, kirjoja rakastava Vesirotta sekä ruuhkavuosiaan viettävä Saukko, jotka tuovat kiehtovan ja moniulotteiseen tarinaan oman säväyksensä.

Kati Kaartisen raikas sovitus tuo Kenneth Grahamen yli 100-vuotiaan alkuperäisteoksen vauhdikkaasti 2000-luvulle, tarjoten hassua sanailua, ratkiriemukkaita hahmoja ja sopivassa suhteessa myös jännitystä. Kautta linjan näytelmässä kulkee myös syvempi sanoma ystävyydestä ja rohkeudesta, jotka lopulta punnitaan seikkailun edetessä.

”Näytelmässä ristiriitoja herättää hahmojen erilaisuus. Erilaisuuksistaan huolimatta joenvarren asukit välittävät valtavasti toisistaan ja ovat valmiita auttamaan ystävää hädässä”, kertoo näytelmän ohjaaja Janne Jämsä. “Toivon, että esityksen nähtyään jokainen lapsi, nuori tai aikuinen uskaltaisi rohkeasti olla oma aito, ehkä erilainenkin, ihana itsensä sekä uskoa siihen, että on hyvä ja tärkeä sellaisena kuin on.”

Rooleissa seikkailevat Pekka Johansson, Jukka-Pekka Löhönen, Pietari Pentikäinen, Saara Saastamoinen, Marja Sundgrén ja Ville-Veikko Valtanen sekä avustajina Jussi Immonen ja Petteri Ryytty.
Ohjaus Janne Jämsän on ensimmäinen vierailuohjaus Varkauden Teatteriin. Lavastus on Mirja Ryytyn ja tarpeisto on Misa Turusen ja Mirja Ryytyn käsialaa. Pukusuunnittelun on tehnyt Emmi Laitinen. Valot on toteuttanut Marko Etelärinne, äänet Jussi Heiskanen ja kampausten sekä maskien suunnittelu on Miia Immosen.

Kaislikossa suhisee
saa ensi-iltansa 13. huhtikuuta 2024 ja keväällä on 12 esitystä. Esityksen arvioitu kesto väliaikoineen on 2 tuntia, ja sitä suositellaan kaikille yli 5-vuotiaille.

Lisätietoja: ohjaaja Janne Jämsä, puh. 044 2925694, janne@jannejamsa.fi

Julkaisuvapaita kuvia tästä linkistä
Kuvat Petteri Aartolahti.

Liput toimituskuluineen alkaen 16-12 €. Myynti Varkauden Teatterin lippumyymälä, puh. 044 364 8830 osoitteessa Laivalinnankatu 29, 78200 Varkaus. Liput ovat myynnissä myös teatterin nettisivulla sekä Ticketmasterin kanavissa.


Varkauden Teatteri on vuodesta 1913 toiminut ammattiteatteri, joka valmistaa vuodessa 4-5 omaa tuotantoa sekä tuottaa vierailunäytöksiä. Varkauden Teatterissa työskentelee 21 kuukausipalkkaista työntekijää sekä kausittain 10-15 henkilöä projektikohtaisella kiinnityksellä. Varkauden Teatteri tunnetaan laajalti laadukkaista musiikkiproduktioistaan.