fbpx

Varkauden Teatteri kisasi kärkikolmikossa nimityksestä Vuoden taide-elämykseksi

Taidetestaajat rankkasivat Simpauttaja -Finnhitsin korkealle
Kulttuurigaalaa juhlittiin 25. marraskuuta Tampereella Mediapoliksessa. Kulttuurigaala lähetetiin suorana lähetyksenä Yle TV1 -kanavalla. Ilta huipentui Vuoden kulttuuripersoona ja -teko -yleisöäänestyksien voittajien palkitsemiseen. Gaalassa juhlittiin ja kunnioitettiin monipuolisesti myös muita vuosien 2020 ja 2021 kulttuurin sankareita.

Teatteri teki vaikutuksen koululaisiin
Teatteri nousi taidemuotona vahvasti esiin, kun Suomen lastenkultturikeskusten liitto julkaisi jo ennakkoon kärkikolmikon Vuoden taide-elämykseksi. Suomen kaikkien kahdeksasluokkalaisten äänestyksessä koululaisten suosikeiksi nousivat Hämeenlinnan teatterin hittikomedia ”Näytelmä, joka menee pieleen”, Tampereen Teatteri esitys Agatha Christien murhaklassikosta ”Eikä yksikään pelastunut” ja Varkauden Teatterin menestysmusikaali ”Simpauttaja-Finnhits”. Voittaja kolmikosta julkistettiin Kulttuurigaalassa eilen illalla ja voiton vei Hämeenlinna. Varkauden Teatteri onnittelee voittajaa!

Vuoden taide-elämys -äänestys kuuluu osana Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelmaan, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille vierailun korkealaatuiseen taidekohteeseen, kuten oopperaan, teatteriin tai taidenäyttelyyn. Lastenkulttuurikeskusten liiton koordinoiman hankkeen rahoittajina toimivat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Valtakunnallista kiitosta
”Pääsy valtakunnallisen gaalan kärkikolmikkoon vetää nöyräksi. Varsinkin se, että finalistit valikoituivat 8-luokkalaisten palautteen mukaan, kertoo meidän onnistuneen tavoittamaan ja koskettamaan teattereissa haasteellisena koettua ikäryhmää. Huomionosoitus kertoo paitsi Simpauttaja–Finnhits -esityksen korkeasta tasosta, myös Varkauden Teatterin valtakunnallisen arvostuksen noususta.” sanoo teatterinjohtaja Kari Suhonen ja jatkaa: ”Toivottavasti Taidetestaajat – toiminta on tullut jäädäkseen. Haluamme olla mukana myös jatkossa. Toiveenamme on myös, että Varkaudesta löytyisi taloudellisia resursseja, jotta pystyisimme paikallisesti luomaan kaupungin, koulujen ja muiden toimijoiden kanssa vastaavanlaisen konseptin ala-asteikäisille, esimerkiksi 4-luokkalaisille. Tulevaisuus on nuorten.”

 

Lisätietoja:    teatterinjohtaja Kari Suhonen, puh. 044 364 8821 tai kari.suhonen@varkaudenteatteri.fi