fbpx

Vaimoni Maurice hittifarssi vihdoin Varkauden Teatterissa!

Tapahtuu yhden päivän aikana
Georges ja Marion Audefey on aivan tavallinen pariisilainen pariskunta. Tarinan alussa vaikuttaa vahvasti siltä, että heidän avioliitostaan ei ole pian jäljellä kuin savuavat rauniot. Georges on jo pidempään pelehtinyt hehkeän Catherinen kanssa.  Nyt neitokainen on saanut tarpeekseen. Hän ilmoittaa paljastavansa kaiken petetylle vaimolle.

Sattumalta samana päivänä ovelle putkahtaa hyväntekeväisyyskeräystä suorittava Veljesapu-järjestön jäsen Maurice, joka tarjoaa pyyteetöntä veljesapuaan pulassa olevalle Georgesille.
No, tälle miehellehän kelpaa apu kuin apu – kunhan hän saa nitkuteltua itsensä pois pinteestä. Ja sitten Mauricea viedäänkin kuin litran mittaa.

Kun asuntoon saapuu vielä vuorollaan muutama muukin persoonallinen vieras ei ihmissuhteita sekoittavalta hulvattomalta sekaannusten sarjalta voi välttyä.

Raffy Shartin vuonna 1997 kirjoittama Vaimoni Maurice (Pariisissa kantaesitys v. 1998) on noussut   maailmanlaajuiseksi hitiksi, jota on tähän mennessä esitetty 44 maassa.

”Päätös ottaa näytelmä ohjelmistoon oli helppo. Pandemia-ankeuden keskellä yleisömme saa iloita hyvästä viihteestä. Reilusti vaan aivot narikkaan ja nauttimaan hullunkurisista hetkistä Varkauden Teatterissa.”, sanoo teatterinjohtaja ja näytelmän ohjaaja Kari Suhonen ja jatkaa: “Farssin työstäminen on ollut ihanan raskasta, sillä tyylilajille ominainen ajoituksen taide ei saa näyttää liian hiotulta, vaikka sitä olisikin.”

Näytelmän valmistuksessa on ollut tavallistakin enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Alkuperäisestä roolituksesta poiketen lavalle nousevat Kari Suhonen ja Mirja Ryytty.

Näytelmän on suomentanut Aino Piirola. Sen on ohjannut teatterinjohtaja Kari Suhonen. Lavastuksen on suunnitellut Jani Jeulonen. Vaimoni Maurice on Janin ensimmäinen lavastus ammattiteatteriin. Puvustus on Taina Peltomäen, tarpeiston valmistus Mirja Ryytyn sekä kampaukset ja maskit Miia Immosen. Äänet Jussi Heiskanen ja valot Marko Etelärinne.

Rooleissa:
Georges Audefey  –  Kari Suhonen
Maurice Poupoulin  –  Pietari Pentikäinen
Catherine  –  Marja Sundgrén
Roger  –  Ville-Veikko Valtanen
Marion Audefey  –  Mirja Ryytty
Rouva Behrs-Vacquot  –  Myy Lohi
Herra Behrs-Vacquot  –  Markku Ryytty

Syksylle 2020 näytelmälle on suunniteltu 17 esitystä ja se jatkaa ohjelmistossa maaliskuulle 2021. Ensi-ilta on Varkauden Teatterissa 14.11.2020. Näytelmän arvioitu kesto on n. 1 tunti 50 minuuttia sisältäen 25 minuutin väliajan. Oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy.

Lisätietoja: ohjaaja Kari Suhonen, puh. 044 3648821, kari.suhonen@varkaudenteatteri.fi

Valokuvia löydätte osoitteesta www.varkaudenteatteri .fi ja sieltä Media ja Kuvapankki.
Kuvat: Varkauden Teatteri/Sini Kero

Liput: 22-25 €. Myynti Varkauden Teatterin lippumyymälä, puh. 044 364 8830 osoitteessa Laivalinnankatu 29, 78200 Varkaus. Liput ovat myynnissä myös Ticketmasterin kanavissa.