fbpx

Teatterikaveri torjuu yksinäisyyttä – ainutlaatuinen yhteistyö ensimmäisenä Suomessa

Teatterikaverin kanssa Varkauden Teatteriin. Varkauden Teatteri ja Varkauden ev.lut.seurakunta aloittavat yhteistyön.

Idea Teatterikaverista lihallistui keväällä 2020, kun Tyttö ja varis -näytelmän ohjaaja vei näytelmän yleisötyöosuuden Varkauden ev.lut.seurakunnan järjestämän elintarvikejakelun/ ilmaisruokailun yhteyteen. Samassa tilaisuudessa teatterin markkinointivastaava tutustui seurakunnan vapaaehtoistyöntekijöihin. Heidän joukosta löytyi kuusi innokasta teatterikaveria. Kuusi on näin alkuun ideaali määrä.

Ei enää yksin teatteriin
Toive Teatterikaveri -toiminnasta on pyörinyt teatterilla ilmassa pitkään. ”Me teatterilla kuulemme taajaan, kuinka ihmiset haluaisivat tulla teatteriin, mutta eivät tohdi tulla yksin.”, kertoo Sari Kaurola teatterilta ja jatkaa: ”Tämä on aivan luonnollista. On paljon hauskempaa, kun voi väliajalla ja heti esityksen jälkeen jakaa mieleen nousseet ajatukset ja tunnelmat jonkun kanssa. Ja eihän sitä tiedä vaikka tästä ringistä löytyisi uusi ystävä muihinkin harrastuksiin.”

Kuinka kaikki toimii asiakkaalle?
Jos haluat tulla teatterikaverin kanssa esitykseen soitat vain lippukassallemme, puh. 044 3648830tai tulet käymään. Muista kertoa, että haluat paikan Teatterikaveri -kiintiöstä. Varaat ja maksat itse oman paikkasi. Lippukassamme opastaa sinua kaikissa mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä.
Teatteri on tehnyt Teatterikaveri -rintamerkit, jotta heidät voi tunnistaa helposti teatterin aulassa. Näytöspäiviksi valitaan pääosin arkipäivän päivänäytöksiä, jotta saapuminen olisi mahdollista myös julkisilla kulkuvälineillä.

Mitä teatterikaveri tekee?
Ensin teatterikaveri päättää itse missä näytöksessä hän haluaa olla Teatterikaveri. Sitten hän ottaa yhteyttä teatterin lippukassalle ja tekee varauksen itselleen ja kymmenelle muulle.
Teatteri infoaa Teatterikaveri -näytöksestä internetsivuillaan sekä Facebookissa. Seurakunta infoaa Teatterikaveri -näytöksestä omilla kanavillaan.

Lisätietoja: markkinointi- ja viestintäsihteeri, AD Sari Kaurola, puh. 044 3648825, sari.kaurola@varkaudenteatteri.fi