fbpx

Pähkinäsaari 1323 –rajakarnevaali – kantaesitys Varkauden Teatterissa la 12.8. klo 18

Pähkinäsaari 1323 -rajakarnevaali juhlii ja hulluttelee kulttuurieroilla

Tänä vuonna myyttisen Pähkinäsaaren rauhan solmimisesta on kulunut 700 vuotta! Kiertävä ammattiteatteri, Maarianvaaran teatteri juhlii suomalaisuuden tärkeää merkkivuotta maata kiertävällä Pähkinäsaari 1323 -rajakarnevaalilla.
Esityksen ensi-ilta ja kantaesitys on Varkauden Teatterissa Pähkinäsaaren rauhan solmimisen vuosipäivänä lauantaina 12. elokuuta klo 18.

Pähkinäsaari 1323 -rajakarnevaali kysyy, asuuko Suomessa kaksi kansaa ja miten itä- länsisuomalaiset eroavat toisistaan?

Maarianvaaran teatterin esityksessä niin kielessä, ajattelutavoissa, sairastavuudessa kuin pensasaidanleikkuutavoissakin ilmenevät kulttuurierot muuntuvat ilottelevaksi teatterileikiksi ja vallattomaksi aikamatkaksi vuosisataiseen historiaan. Lavalla nähdään kiertueteatterikonkarit Henry Räsänen ja Timoi Munne sekä harmonikkataiteilija Janne Vänskä.

Vallattoman huumorin ja reipashenkisen musiikin seppelöimä Pähkinäsaari 1323 -rajakarnevaali kestää reilun puolitoista tuntia ja sen ohjannut Juhani Joensuu.

Esitys vierailee Varkauden Teatterissa toistamiseen lauantaina 8.9. klo 18. Juhlavuoden aikana esitys nähdään lisäksi mm. Raahessa, Imatralla, Joensuussa, Kuopiossa, Outokummussa ja Viitasaarella.

Arvioitu kesto n. 1,5  tuntia, sisältäen 20 minuutin väliajan.  Liput 20-22 €. Ovimyynti avautuu 1 tunti ennen näytöksen alkua. Liput ovat myynnissä www.varkaudenteatteri.fi

Lisätietoja: tuottaja Henry Räsänen p. 0400911 532

www.maarianvaaranteatteri.net