fbpx

Turvallisesti Varkauden Teatterissa

Tervetuloa turvallisesti teatteriin!

Haluamme tehdä teatterikäynnistäsi mahdollisimman turvallisen. Varkauden Teatteri on sitoutunut kansalliseen esittävän taiteen yhteislinjaukseen. Olemme päivittäneet annetut ohjeet Varkauden Teatteriin sopiviksi. Noudatamme viranomaisten ohjeistuksia turvataksemme sekä yleisön että henkilökunnan terveyden.
Puhdistamme ns. korkean kosketuksen pinnat (ovenkahvat, hanat, kaiteet) jokaisen yleisötilaisuuden jälkeen. Vältämme ei-välttämättömiä lähikontakteja henkilökuntaan kuulumattomien kanssa.

Olemme koostaneet ajantasaiset ja jatkuvasti päivittyvät ohjeet mm. lippujen ja väliaikatarjoilujen ostamisesta, teatterille saapumisesta ja katsomoturvallisuudesta tänne Turvallisesti Varkauden Teatterissa-sivustolle. Tutustuthan ohjeisiin huolellisesti ennen näytäntöiltaa.
Tehdään yhdessä Varkauden Teatterista turvallinen kohtaamispaikka!

#turvallisestivarkaudenteatterissa

Säilytetään turvavälit. Älä kättele. Vältä lähikontakteja. Pese kädet.

Lipun osto ja asiakaspalvelu
Helpoimmin vältät lähikontaktit tekemällä lippuostokset ticketmaster.fi-verkkokaupassa.  Suosittelemme asioimaan lippumyymälässämme puhelimitse, puh. 044 364 8830 tai sähköpostitse. Lippumyymälässämme suosimme korttimaksua hygieniasyistä.
Tule lippumyymälään sisään oikean puoleisesta ulko-ovesta. Käsidesin löydät heti välioven vierestä aulastamme. Kulkureitti lippukassalle on merkitty selkeästi köysillä – et voi erehtyä. Odotathan vuoroasi lippumyymälän ulkopuolella.
Lippuja varatessasi kysymme yhteystietosi. Poikkeustilanteen vuoksi meidän tulee tietää, keitä katsomossa on, jotta viranomaiset voivat sairastapaustilanteessa jäljittää tehokkaasti mahdolliset tartuntaketjut. Sitoudumme tartuntaketjujen jäljittämisessä viranomaisohjeisiin ja noudatamme henkilötietolakia.
Käsiohjelmat ovat maksuttomia ja suosittelemme niiden lataamista näytelmän nettisivuilta.

Saavuthan teatteriin vain, jos olet terve. Jos tunnet itsesi sairaaksi, jää kotiin.
Sairastapauksissa vaihdamme lippusi maksutta uuteen näytäntöön tai lahjakorttiin, kun ilmoitat asiasta lippumyymäläämme viimeistään tuntia ennen näytännön alkua. Olethan yhteydessä lippumyymäläämme matalalla kynnyksellä, autamme mielellämme, puh. 044 364 8830.

Katsomossa ja lämpiössä
Otetaan tilaa itsellemme ja annetaan sitä toisillemme. Pidetään puolin ja toisin tarvittavat turvavälit, suositus 2 metriä. Noudata aulakuulutusten ja -henkilökunnan ohjeistusta ja kulkuopasteita.

Varauduthan odottamaan sisäänpääsyäsi katsomoon. Vahtimestarimme päästävät katsojat porrastetusti sisään. Ovet katsomoon avataan 15 minuuttia ennen näytännön alkua. Alamme täyttää katsomoita rivien keskellä olevilta paikoilta (alakuvassa keltaisella merkityt paikat) ja vasta sitten molemmilta reunoilta.


Otamme katsomoomme vain rajoitetun määrän katsojia. Olemme suunnitelleet syksyn 2021 sillä oletuksella, että saamme ottaa  katsomoomme vain 126 paikkaa. Tilanne elää AVI:n ohjeiden mukaisesti. Täytämme katsomot turvallisuutesi huomioiden.

Älä istu käytöstä poistetulle ja siitä erikseen merkitylle paikalle.
Suosittelemme, että päällysvaatteet otetaan mukaan saliin ja sijoitetaan tyhjille penkeille. Naulakkopalvelut ovat saatavilla niitä tarvitseville.
Muista turvavälit myös poistuessasi katsomosta.

Suositamme vahvasti, että katsojat käyttävät hengityssuojaimia koko vierailun ajan. Varauduthan ottamaan mukaasi oman hengityssuojaimen.
Mikäli sinulla ei ole hengityssuojainta, aulahenkilökuntamme antaa sinulle sellaisen maksutta teatterille saapuessasi ja tarvittaessa muulloinkin.
Aulahenkilökuntamme käyttää suojavisiireitä ja -käsineitä. Heidät on ohjeistettu ja perehdytetty toimimaan sinun ja oman hyvinvointinsa varmistamiseksi. Älä epäröi kääntyä heidän puoleensa.

Noudatetaan erityisen hyvää käsihygieniaa. Desinfioi kädet heti saapuessasi aulaan. Muista pestä kädet huolellisesti wc-tiloissa ja käytä käsidesiä. Käsidesipisteitä on sijoitettu myös aulatiloihimme. Yski tai aivasta nenäliinaan tai hihaasi. Myös henkilökuntamme on sitoutunut tehostettuun käsihygieniaan ja maskien käyttöön tapahtumien aikana.
Kiinnitämme erityistä huomiota siisteyteen Työterveyslaitoksen siivousohjeiden mukaan ja puhdistamme pintoja tehostetusti. Huomioimme erityisesti ovenkahvat, pöytätasot, hanat ja kaiteet. Vältäthän pintojen turhaa koskettelua.

Väliajalla ja esityksen jälkeen
Poistuthan salista ja teatterista henkilökuntamme ohjeiden mukaan. On hyvä varautua odottamaan. Aulapalveluhenkilökuntamme auttaa ja opastaa. Väliajalla voit myös jäädä istumaan paikallesi katsomoon.
Kahvion/ravintolan pöydissä on käsidesiä.
Jotta väliaika sujuu turvallisesti, väliajan kesto on 25 minuuttia. Näin ollen esitysten kestot voivat vaihdella. Huomioi turvavälit ja käsihygienia myös WC -käynneillä.
Varaathan teatterikäyntiisi reilusti aikaa.

Tiedotus tartuntatilanteessa
Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Tiedottamisesta päättää aina tartuntatautilääkäri. Tartuntatilanteessa Varkauden Teatteri on sitoutunut tiedotukseen yhteistyössä ko. viranomaisen kanssa.

Väliaikatarjoilu

Varmistaaksesi väliaikatarjoilun suosittelemme, että varaat ne Teatteri-Baarista ennakkoon. Puh. 044 364 8831 – päivystys ti-to klo 11-14. Suosittelemme korttimaksua hygieniasyistä.
Turvavälit on huomioitu myös kahviossa. Väliajalla jokaiselle löytyy istumapaikka.

Tupakointialue on siirretty kauemmas ulko-ovesta. Narikasta saa tarvittaessa lainaksi Varkauden Teatterin sateenvarjon – palautus välittömästi käytön jälkeen.

Jos tunnet itsesi sairaaksi teatterikäyntisi jälkeen, voit arvioida oireesi omaolo.fi-sivustolla. Noudata terveysviranomaisten ohjeita, jotka löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta.
Kuulemme mielellämme, millainen teatterikokemuksesi oli. Kehitämme palvelujamme palautteesi pohjalta. Palautetta voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen info@varkaudenteatteri.fi.