fbpx

Joensuun kaupunginteatteri: Lempi

Joensuun kaupunginteatteri:
Lempi
– draama intohimosta, sattumasta ja rakkauden voimasta

Rovaniemen kauppalassa nauttivat kauppiaan kaksostyttäret Lempi ja Sisko nuoruudestaan saksalaissotilaiden huomion keskellä. Eletään Lapin sodan aikaa. Sisko on jo oman onnensa löytänyt ja yllyttää Lempiä lyömään vetoa, kykeneekö tämä hurmaamaan ensimmäisen miehen, joka kauppaan astuu. Arpa osuu suolaa ja valkoista maalia
ostamaan tulleeseen, Pursuojan nuoreen isäntään, Viljamiin.

Viljami: ”Miehellä pitää olla vaimo, mutta että se olisi tällaista sinun kanssasi, sitä en osannut arvata…”

Pursuojan nuoren parin elämään tuo oman asetelmansa erikoisella elämänviivalla tuomittu Elli, joka otetaan tilalle töihin auttamaan isäntää ja tämän omaperäistä kaupunkilaisrouvaa, jonka hymyssä on jotain vierasta. Juuri kun kaiken pitäisi alkaa, heittää sota ihmiset kipeästi eroon toisistaan ja Lempi katoaa…

Rakkauden kannattelemat ja haavoittamat

Lempi on tiheätunnelmainen ja herkkyydessään väkevä draama rakkauden kannattelemista ja haavoittamista ihmisistä. Esitys kertoo rakkauden voimasta, jonka seuraukset ovat arvaamattomat ja muistuttaa, kuinka emme koskaan näe toisiamme kokonaisena – meidän tarinamme sivuhenkilöt ovat pääosassa omassa elämässään.

Sisko: ”Ihmisestä ei näe eikä tiedä, millaiset voimat tai intohimot hänen sisällään loiskivat. Me näemme aina vain yhden puolen, ihan kuin sivukuvan. Toinen puoli jää piiloon.”

Lempi perustuu kuusamolaisen Minna Rytisalon romaaniin. Tämä vuonna 2016 ilmestynyt romaani on palkittu muun muassa kirjabloggaajien myöntämällä Blogistanian Finlandialla, Kiitos kirjasta -mitalilla ja Botnia-palkinnolla. Näytelmän ohjaa Joensuun kaupunginteatterin näyttelijä Maria Karhapää.

Erityishuomio: Esitys sisältää kertomuksia väkivaltaisista tapahtumista, jotka voivat aiheuttaa herkimmille katsojille ahdistusta.

Kesto n. 2 tuntia 25 minuutia, sis. väliaika 20 minuuttia.

ROOLEISSA:
SISKO – Lempin kaksossisko
Regina Launivuo
ELLI – Lempin ja Viljamin piika Suvi-Maaria Virta
VILJAMI – Lempin mies Hannes Mikkelsson

ÄÄNIROOLEISSA
LEMPI Minni Gråhn
ISÄ Markku Maasilta
Lapset
ANTERO Urho Kuokkanen
AARRE Alexandra Launivuo
MIES 1, YLILÄÄKÄRI Joni Kuokkanen
MIES 2, VUORIMAA Jaakko Tohkanen
NAINEN 1 Anna Ojanne
NAINEN 2 Maria Karhapää

HUOM! Vierailijan omista sopimuksellisista syistä johtuen salissamme on myynnissä vain 120 paikkaa ja ne täytetään 1. rivistä alkaen.