fbpx

Lasinen eläintarha

Tarina ihmisen ikuisesta kaipuusta onneen ja vapauten.

Isättömässä Wingfieldin perheessä pyritään selviytymään seuraavasta vuokrasta ja saavuttamaan vaatimattomien opintojen tai sivutöiden avulla edes astetta parempi taloudellinen asema. Kun ajat ovat kovat, olisi keskityttävä olennaiseen ja lopetettava haaveilu mahdottomasta.

Nuoruutensa loistonpäivistä voimansa ammentava Amanda-äiti ei kuitenkaan saa kahta, omissa unelmissaan sitkeästi elävää aikuista lastaan, sitoutumaan arjen selviytymiskamppailuun. Ainoa pelastus yhä kestämättömämpään tilanteeseen on löytää lasieläinkokoelmaansa keskittyneelle, hieman liikuntarajoitteiselle Lauralle aviomies. Tällöin perhe vapautuisi taakastaan ja sekä äiti että kirjailijan urasta haaveileva Tom olisivat vapaat etsimään omilla tahoillaan onnea. Niinpä perhe suuntaa kaikki voimavaransa Tomin työkaverin, samalla varastolla työskentelevän Jimin vierailun onnistumiseen. Kun Laura elämänsä ensimmäistä kertaa tanssii maksamattoman sähkölaskun pimentämässä huoneessa yhdessä Jimin kanssa, tuntuvat kaikki elämän rajattomat mahdollisuudet ja ihmeet olevan läsnä.
Juuri tästä haaveiden ja todellisuuden ikuisesta ristiriidasta tämä aivan erityinen klassikkonäytelmä ammentaa ajattoman voimansa.

Käsikirjoitus Tennessee Williams
Suomennos Juha Siltanen
Ohjaus Tuomo Aitta
Lavastus Jani Jeulonen
Puvustus Sari Kirjavainen ja Taina Peltomäki
Tarpeisto Mirja Ryytty
Valot Marko Etelärinne
Äänet Jussi Heiskanen
Kampausten ja maskien suunnittelu Miia Immonen

Ensi-ilta 21.1.2023
Arvioitu kesto n. 2 h 30 min sis. väliaika 20 min.

Lataa ilmainen käsiohjelma tästä.

Palautteista poimittua:
”Ensi-iltanäytös oli niin vaikuttava, että joudun miettimään tulenko uudelleen. Niin nappiesitys <3”
”Kiitos Varkauden Teatterille ja näyttelijöille, oli todella vahva näytelmä ja erinomaiset näyttelijäsuoritukset kaikilta. Lavastuskin oli kaunis ja toimi hyvin.”
”…vaikka kyseessä oli ennakkonäytös, ei näytöksestä puuttunut mitään. Kiitos siis nautinnollisesta esityksestä.”

Rooleissa: Katariina Lohiniva (vier.), Pietari Pentikäinen, Saara Saastamoinen ja Ville-Veikko Valtanen.


Ohjaaja Tuomo Aitta

Tuomo on vuonna 1972 syntynyt teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja.
Hän valmistui Teatterikorkeakoulusta ohjauksen koulutusohjelmasta 2004.
Tuomo Aitta on työskennellyt mm. Suomen kansallisteatterissa, KOM-teatterissa, Ryhmäteatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa.
Hänet on palkittu Eino Kalima -palkinnolla ohjauksestaan Tyynymies vuonna 2005.
Aitalle rakkaan Kreikan lisäksi paras paikka akkujen lataamiseen löytyy omilta juurilta Kirkkonummelta, Masalan harrastajateatterista.