fbpx

Katoamistemppu eli melontaa aloittelijoille

Vauhdikas komedia melkein tavallisesta perheestä.

Uudessa brittikomediassa velkaantunut kuusikymppinen perheenisä lavastaa vaimonsa avustuksella oman hukkumiskuolemansa. Henkivakuutusrahojen ja väärennettyjen papereiden avulla pariskunnan on tarkoitus viettää lokoisia eläkepäiviä aurinkoisessa Kuubassa.

Frank tai Beryl eivät kumpikaan ole varsinaisesti rikollisia neroja, joten tapahtumat lähtevät pian vyörymään omalla painollaan. Pariskunnan surevat lapset ravaavat asunnossa täysin tietämättöminä vanhempiensa toimista ja kotona piileskelevästä valekuolleesta isästään. Lisäksi nurkissa pyörii epäilyttävän innokas poliisi, joka ei jostain syystä halua jättää perhettä rauhaan. Vai paljastaako Benny-koira koko juonen?

Britanniaan ja Kuubaan sijoittuva huijaritarina perustuu löyhästi tositapahtumiin.

Käsikirjoitus Mike Yeaman
Suomennos Kimmo Hirvenmäki
Ohjaus Sarianne Tursas
Lavastus Sami Härkönen
Puvustus Taina Peltomäki
Tarpeisto Mirja Ryytty
Valot Marko Etelärinne
Äänet Jussi Heiskanen
Kampausten ja maskien suunnittelu Miia Immonen

Arvioitu kesto n. 2 h 20 min sis. väliaika 20 min.

Avaa ilmainen käsiohjelma tästä.

Katoamistemppu –farssikomedian suomenkielinen kantaesitys Varkauden Teatterissa 17.9.2022

– – –

Mike Yeaman
Mike on englantilainen näytelmäkirjailija. Hänen näytelmiään on esitetty Iso-Britannian lisäksi Euroopassa ja Uudessa Seelannissa. Näytelmiä on käännetty suomeksi, ruotsiksi, eestiksi, norjaksi, unkariksi ja ranskaksi. Hän on myös kirjoittanut BBC Radio 4:lle yksin  sekä yhteistuotantoina näytelmiä ja komediasarjoja. Hän on kirjoittanut sketsejä lukemattomiin TV-sarjoihin.
Mike Yeaman on taustaltaan näyttelijä (pääosin TV:ssä – IMDB page ) ja nykyisin hän tekee töitä roolityöskentelyn opettajana. Hän myös tuottaa ja ohjaa.
Lisäksi hän työskentelee draamatuutorina, kirjoittaen ja ohjaten teatteriprojekteja kiertäville teatteriseuroille. Viime aikoina hän tehnyt töitä myös Fred Olsen Cruise Linesille.
Mike Yeaman on kotoisin Newcastlesta ja asuu Northumberlandissa.

Ennakkokuvassa Katariina Lohiniva ja Ville-Veikko Valtanen.

Rooleissa: Katariina Lohiniva (vier.), Jukka-Pekka Löhönen, Pietari Pentikäinen, Saara Saastamoinen ja Ville-Veikko Valtanen.