fbpx

Kaislikossa suhisee

Astu sisään iki-ihanan lastenkirjan vallattomaan ja värikkääseen tarinaan. Näytelmä kertoo joenvarren hassuista eläimistä, jotka käyttäytyvät ihmisten tapaan: pukeutuvat vaatteisiin, asuvat taloissa, juovat teetä ja kaahaavat ylinopeutta. Tarinan keskiössä seikkailee tiukasti omaa napaansa tuijottava Konna sekä juuri ensimmäiseen omaan koloonsa muuttanut ujo Myyrä. Konnan vauhdikas elämäntyyli aiheuttaa ristiriitoja muutoin rauhallisessa ja idyllisessä ympäristössä, jossa asustavat muun muassa viisas Mäyrä, kirjoja ja seikkailuja rakastava Vesirotta sekä ruuhkavuosiaan viettävä Saukko.

Kati Kaartisen hieno sovitus tuo yli 100-vuotta vanhan klassikon vauhdikkaasti 2000-luvulle.  Koko perheen näytelmä Kaislikossa suhisee tarjoilee hervotonta sanailua, ratkiriemukkaita hahmoja, mutta myös tärkeän sanoman ystävyyden merkityksestä sekä toisten kanssaolijoiden huomioimisesta.

Perustuu skottilaiseen Kaislikossa suhisee -lastenkirjaan (The Wind in the Willows, 1908).

Hyppää neuvokkaan Vesirotan, suloisen Myyrän ja vauhtihirmun Konnan kanssa seikkailuun, jossa ystävyys ja rohkeus punnitaan!

Ensi-ilta 13.4.2024

Lataa ilmainen käsiohjelma tästä.

Käsikirjoitus Kati Kaartinen
Ohjaus Janne Jämsä
Lavastus Mirja Ryytty
Puvustus ja piirretty kuvitus Emmi Laitinen
Tarpeisto Misa Turunen ja Mirja Ryytty
Valot Marko Etelärinne
Äänet Jussi Heiskanen
Kampausten ja maskien suunnittelu Miia Immonen
Valokuvat ja traileri Petteri Aartolahti
Alkuperäisteos Kenneth Grahame
Esityksen oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner

Arvioitu kesto 1 tunti 50 minuuttia tuntia sisältäen 20 minuutin väliajan.

Rooleissa Pekka Johansson, Jukka-Pekka Löhönen, Pietari Pentikäinen, Saara Saastamoinen, Marja Sundgrén ja Ville-Veikko Valtanen.

Kati Kaartinen
valmistui Teatterikorkeakoulusta v. 2002 ja on siitä lähtien toiminut freelancer näytelmäkirjailijana, käsikirjoittajana ja dramaturgina. Kaartisen teoksia on esitetty monissa Suomen teattereissa ja käännetty useille kielille. Vuonna 2010 Kaartinen sai Lea-palkinnon sekä Lasten- ja nuorten teatteritekopalkinnon näytelmästään Aina (2010). Kaartisen dramatisointi Kenneth Grahamen romaanista Kaislikossa suhisee nähtiin ensimmäisen kerran Lahden kaupunginteatterissa (2010).


HUOM! Perhelipulla 4 henkeä 45 €.

* Kaikkien neljän ei tarvitse asua samassa ruokakunnassa.

Asiakaspalautteita:

”…Siis aivan mahtavaa taasVarkauden Teatteri. Meijjän kymppiveekin tykkäsi hurjasti. Vahva suositus!” Ennakkonäytös 12.4.2024.
”Huippushow, tosi hauska ja myös koskettava. 5 tähteä. Hyvä te!” Ennakkonäytös 12.4.2024
”Kiitos tästä upeasta esityksestä! Kyllä viihtyi pienemmät ja isommat katsojat!” Ensi-ilta 13.4.2024
”Kiitos aivan valloittavasta esityksestä. Tästä nautti lapset ja aikuiset!” Ensi-ilta 13.4.2024
”Ihana koko perheen esitys <3 Kävin lauantaina 7-vuotiaan pojantyttären kanssa. Hän tykkäsi kovasti, vanhemmille riitti kerrottavaa. Pyysi, että voisimmeko käydä uudestaan. Eihän sitä vielä tiedä, vaikka hän on koulussa ja kuopiolainen. Itse tietysti odotin ennakkoon jo paljon ja ajattelin, että hyvää kannattaa odottaa <3 Jälleen kerran, iso kiitos Varkauden teatterilaiset!” MK 23.4.2024