fbpx

Iltatähti

Voilá! Näiden rouvien todellisuudessa elämä on loistava kabaree!

ILTATÄHTI-musiikkikomedian pääosissa liihottavat vanhainkodin kolme iäkästä asukasta, Olga, Eeva ja Hertta. Daamit tekevät osastollaan lennokkaita siirtymiä uniin ja unelmiinsa – välillä spontaanisti, välillä lääkityksen avulla. Haaveissaan naiset ovat mitä ja keitä haluavat, heihin eivät yllä aika tai painovoima, eikä ihailijoita puutu.

Esitys vyöryttää yleisön eteen naisten päiväunien viihteellisen runsaudensarven, kun Iltatähteen saapuu yllätysvierailulle niin tukkilaisia, urheilijanuorukaisia, metsän eläimiä kuin Hitler ja Kekkonenkin. Lääkäri, sivari ja pastori edustavat vanhainkodin henkilökuntaa, mutta ehtivät myös tulkita naisten päiväunien kohteita. Olga uskoo olevansa välillä tsaarin hovissa ja dementoitunut Eeva on kokenut eroottisen herätyksen, mutta Hertta hahmottaa kirkkaasti oman tilanteensa.

Raila Leppäkosken musiikkinäytelmän on Varkauteen sovittanut esityksen ohjaaja Sarianne Tursas ja kyseessä on tuuletettu versio Ryhmäteatterin 90-luvulla tunnetuksi tekemästä hittinäytelmästä.
Tämä riemukas ja kabareemainen musiikkikomedia sisältää häpeilemätöntä kasariestetiikkaa sekä parikymmentä musikaaleista, elokuvista ja radiosta tuttua kappaletta menneiltä vuosikymmeniltä. Tule ja nauti livebändimme tahdittamasta musiikillisesta hittikimarasta Tukkijoelta Bon Joviin!

Asiakaspalautteita:
”Kerrassaan hieno esitys alusta loppuun.”
”Hauskuudesta huolimatta koskettavia kohtauksia oikeasti ajankohtaisesta aiheesta.”
”Mahtava show koko porukalta! Kiitos! ⭐⭐⭐⭐⭐”
”Olipa hyvä esitys alusta loppuun. Hyvät soittajat. Kaikki onnistui. Tämä on sitä oikeata teatterin tekemistä!”

PS. Tässäpä pari tärppiä Iltatähdessä esitettävistä biiseistä:
Sata kesää, tuhat yötä, Sydämeni osuman sai, Eeva, Seinillä on korvat, Rakkauden aamu.

Lataa käsiohjelma ilmaiseksi tästä.

Käsikirjoitus Raila Leppäkoski
Sovitus ja ohjaus Sarianne Tursas
Kapellimestari Sami Ruutiainen
Lavastus Sami Härkönen
Puvustus ja tarpeisto Mirja Ryytty
Valot Marko Etelärinne
Äänet Jussi Heiskanen
Kampausten ja maskien suunnittelu Miia Immonen

Ensi-ilta 16.9.2023
Kuvat Petteri Aartolahti.
Ennakkokuvat Sari Kaurola.

Rooleissa  Jukka-Pekka Löhönen, Pietari Pentikäinen, Mimmi Rantala, Tiina Ruutiainen, Saara Saastamoinen, Marja Sundgrén ja Ville-Veikko Valtanen.