fbpx
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Leningin jäljillä

7.11.2020 klo 18:00 - 20:00

Tyylipuhdas ja hulvaton komedia, jossa historia herää eloon uudella, hilpeällä tavalla.

On perjantai 27.12.1907. Kaljupäinen venäläinen kapinakapteeni piileskelee Suomessa ja poliisi etsii häntä kuumeisesti. Mies päättää paeta jäätä pitkin Nauvoon, josta hän voisi hypätä Tukholman laivan kyytiin. Joulukuun jää on vielä ohutta ja meri on vain osittain jäässä.
Komediassamme historiasta tutun suurmiehen pakomatka saa yllättävän käänteen, kun hän putoaa jäihin lähellä Seilin saarta ja pelastautuu paikallisen merikapteenin tupaan. Talossa valmistaudutaan uuden emännän saapumiseen. Kapteenin hurskas kodinhoitaja yrittää pitää kapteenin tytärtä kurissa ja herran nuhteessa”. Mutta sitten…. Kukkuluuruu! Halkokasan takaa kurkistaa läpimärkä ja puoliksi paleltunut bolsevikki.

Yksi pieni hätävalhe johtaa toiseen, himpun verran isompaan ja se taas sitä isompaan. Kaaos paisuu kuin pullataikina. Kodinhoitaja yrittää piilotella palelevaa ja puolialastonta bolsevikkia sekä pitää samalla hyveellisiä kulisseja yllä. Historiaa ohuesti – pilke silmäkulmassa!

Käsikirjoitus Antti Hopia
Ohjaus ja lavastus Ville-Veikko Valtanen
Puvustus Taina Peltomäki

Arvioitu kesto n. 2 h, 20 min, sis. väliaika 20 minuuttia.

Ensi-ilta 17.11.2019
Onnistuimme saamaan kalenteriimme viisi lisänäytöstä syksylle 2020!

Rooleissa Isa Lindstedt-Backman, Venla Laari, Kari Suhonen, Marja Sundgrén, Markku Ryytty, Mirja Ryytty ja Ville-Veikko Valtanen