fbpx
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lasinen eläintarha

29.3. klo 12:00 - 14:30

Tarina ihmisen ikuisesta kaipuusta onneen ja vapauten.

Isättömässä Wingfieldin perheessä pyritään selviytymään seuraavasta vuokrasta ja saavuttamaan vaatimattomien opintojen tai sivutöiden avulla edes astetta parempi taloudellinen asema. Kun ajat ovat kovat, olisi keskityttävä olennaiseen ja lopetettava haaveilu mahdottomasta.

Nuoruutensa loistonpäivistä voimansa ammentava Amanda-äiti ei kuitenkaan saa kahta, omissa unelmissaan sitkeästi elävää aikuista lastaan, sitoutumaan arjen selviytymiskamppailuun. Ainoa pelastus yhä kestämättömämpään tilanteeseen on löytää lasieläinkokoelmaansa keskittyneelle, hieman liikuntarajoitteiselle Lauralle aviomies. Tällöin perhe vapautuisi taakastaan ja sekä äiti että kirjailijan urasta haaveileva Tom olisivat vapaat etsimään omilla tahoillaan onnea. Niinpä perhe suuntaa kaikki voimavaransa Tomin työkaverin, samalla varastolla työskentelevän Jimin vierailun onnistumiseen. Kun Laura elämänsä ensimmäistä kertaa tanssii maksamattoman sähkölaskun pimentämässä huoneessa yhdessä Jimin kanssa, tuntuvat kaikki elämän rajattomat mahdollisuudet ja ihmeet olevan läsnä.
Juuri tästä haaveiden ja todellisuuden ikuisesta ristiriidasta tämä aivan erityinen klassikkonäytelmä ammentaa ajattoman voimansa.

Suomennos Juha Siltanen
Ohjaus Tuomo Aitta
Lavastus Jani Jeulonen
Puvustus Taina Peltomäki
Tarpeisto Mirja Ryytty
Valot Marko Etelärinne
Äänet Jussi Heiskanen
Kampausten ja maskien suunnittelu Miia Immonen

Ensi-ilta 21.1.2023
Arvioitu kesto n. 2 h 30 min sis. väliaika 20 min.

Kuvassa Saara Saastamoinen, Katariina Lohiniva ja Pietari Pentikäinen

Rooleissa: Katariina Lohiniva (vier.), Pietari Pentikäinen, Saara Saastamoinen ja Ville-Veikko Valtanen.