fbpx

Livestriimattu Adalmiinan helmen ensi-ilta Varkauden Teatterissa 18.4.2020 klo 13

Mielikuvituksen juhlaa ja silmäkarkkia
Adalmiinan helmi on alun alkaen Zacharias Topeliuksen vuonna 1856 julkaistu satu. Varkauden Teatterissa nähdään siitä raikas versio, jonka on käsikirjoittanut Anna Krogerus. sen on ohjannut ja sovittanut Ville-Veikko Valtasen ”värittämä” raikas versio. Sadun draama ja hersyvä komiikka tarjotaan kaikenikäisille taianomaisena tarinana. Adalmiinan helmessä teatterin taika on läsnä ensihetkestä alkaen.

Maksuton livestriimattu ensi-ilta tuomaan iloa karanteenikoteihin
Koronavirus toi odottamattomia haasteita näytelmän valmistumiseen. Harkinnan jälkeen teatteri päätti tehdä näytelmän valmiiksi. Yleisöesitykset sijoitetaan vuoden 2021 kevääseen.
Työryhmässä syntyi halu jakaa valmis tuotanto jo tänä keväänä mahdollisimman monen iloksi. Teatterin tehostemestari Jussi Heiskanen otti ideasta kopin. Yksi puhelinsoitto Panasonicia maahantuovalle Kauko Oy:n Juha Lindqvistille – ja ongelma oli ratkaistu. Kauko Oy lainasi ja toimitti teatterille veloituksetta kaksi kappaletta laadukkaita striimauskameroita. Lavastamomme monitoimimies Jani Jeulonen vastaa näytelmän striimauksesta.
Varkauden Teatteri tarjoaa kaikille ilmaiseksi Adalmiinan helmen ensi-illan lauantaina 18.4.2020 klo 13. Livestriimausta pääsee seuraamaan ilmaiseksi klikkaamalla linkkiä Varkauden Teatterin Facebook-sivulta tai Instagram-tililtä. Linkki avautuu 18.4. klo 12:55.

Lapsi ilman rajoja
Tarina lienee tuttu: Olipa kerran tyttö, joka syntyi koko valtakunnan palvomaksi prinsessaksi. Hän sai kastelahjaksi helmen, joka tekee hänestä joka päivä yhä kauniimman, viisaamman ja rikkaamman. Jos hän kadottaa helmen, hän menettää kaiken saamansa. Tytärtään suojellakseen kuningas ja kuningatar päättävät, että Adalmiina ei saa poistua koskaan linnan porttien ulkopuolelle. 15-vuotissyntymäpäivänään Adalmiina päättää karata. Satumainen seikkailu alkaa, kun hän astuu taikametsään ja kohtaa Lähteen henget.
Adalmiinan helmi on klassinen kertomus ylpeyden ja ylimielisyyden palkasta sekä nöyryydestä ja sydämen hyvyydestä.

Löydä lapsi itsestäsi
Ohjaaja Ville-Veikko Valtanen on suuri kokoperheen teatterin ystävä. ”Koronaviruksen myötä olemme panostaneet työturvallisuuteen erityistä huomiota”, Valtanen vastaa ja jatkaa: “Ja kuitenkin kaiken tämän kauheuden keskellä kukkii tarinat, jotka kumpuavat kaikkialle maailmaan. Teatterin tärkein tehtävä on kertoa tarinoita ja nyt haluamme kertoa Adalmiinan helmen tarinan.”
Adalmiinan helmi on Ville-Veikko Valtasen ensimmäinen koko perheen näytelmän ohjaus Varkauden Teatterille. Valtanen on näytellyt Varkauden Teatterissa vuodesta 2006 ja ohjannut sinä aikana Varkauteen 6 näytelmää.

Adalmiinan helmen ohjaus ja sovitus on Ville-Veikko Valtasen. Lavastus on Sami Härkösen, Jani Jeulosen ja Ville-Veikko Valtasen yhteistyötä. Satumainen puvustus on Taina Peltomäen 30-vuotisjuhlapuvustus. Näytelmässä vilahtelee Tainan luomia pukuja vuosien varrelta. Musiikin on säveltänyt Sami Ruutiainen. Kampaukset ja maskit on suunnitellut Miia Immonen, äänet Jussi Heiskanen ja valot Marko Etelärinne. Tarpeiston on valmistanut Mirja Ryytty ja näyttämömiehinä nähdään Jussi Immonen ja Petteri Ryytty.
Rooleissa Helmiina Kauhanen, Jesse Kinnunen, Leena Liimatainen, Jukka-Pekka Löhönen, Mimmi Rantala, Marja Sundgrén, Markku Ryytty ja Ville-Veikko Valtanen. Adalmiinan roolin näyttelee Venla Laari.

Näytelmän arvioitu kesto on 2 tuntia 5 minuuttia sisältäen 20 minuutin väliajan.
Oikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy.

Julkaisuvapaita kuvia linkistä.

Lisätietoja: ohjaaja Ville-Veikko Valtanen, puh. 044 3648860 tai villeveikko.valtanen@gmail.com