Koko perheen näytelmä Puluboi ensi-iltaan 13.4.2019

Töttölöö ja pläts – ilman lumia kiljaimia
Nyt on Varkauden Teatterissa luvassa hauskaa koko perheelle. Puluboi –hittinäytelmä on tarina kasvamisesta. Siinä tilannekomiikka ja letkeä huumori tasoittavat elämän eteen tuomia kurveja.

Puluboi ja Poni ovat kirjoittaneet näytelmän, joka kertoo sekä heidän ystävyydestään, että heidän perheistään. Molempien kotona kuohuu ja kaikessa tohinassa menevät niin perheet kuin pesätkin rikki. Mikä auttaa? Pitääkö Ponin kasvaa aikuiseksi, vaikka on vasta menossa kouluun?

”Puluboin ja Ponin tarina naurattaa ja puhuttelee”, pohtii näytelmän ohjaaja Iiris Salmela ja jatkaa:” Mikä on se ikä, kun lapsen pitää lopettaa mielikuvittelu ja jättää hyvästit leikkimiselle? Ja ai niin. Pitääkö kotona aina olla siistiä?”

Puluboin syntymä
Veera Salmi on helsinkiläinen kirjailija. Hän on ammatiltaan sosionomi ja työskennellyt lastentarhanopettajana helsinkiläisissä päiväkodeissa. Hän luki villille esikouluryhmälle satuja, mutta lapset eivät jaksaneet keskittyä. Veera kysyi ryhmältä, mitä hyvässä sadussa pitäisi olla. Vastaus kuului: jokin ripulikakka-tyyppi, mainoksia ja monta jatko-osaa. Myöhemmin kuin kohtalon kutsumana Salmea seurasi pulu Hakaniementorilta kotiovelle saakka. Tuo pulu alkoi seikkailla hänen mielikuvituksessa ilman r-kirjainta. Siitä lähti idea Puluboista.

Ensimmäinen Puluboin ja Ponin kirja ilmestyi vuonna 2012. Vuonna 2013 valmistui 15 –osainen kuunnelma ja samana vuonna kantaesitettiin kirjoihin perustuva Puluboi –hittinäytelmä. Elokuva valmistui syksyllä 2018.

Varkauden Teatterissa 13.4.2019 ensi-iltaan tulevan Puluboi –näytelmän on Veera Salmen lastenkirjoista dramatisoinut Nina ”Neiti Ö” Erjossaari. Laulujen sävellykset ovat Valtteri Lipastin ja Neiti Ö:n ja laulut on sanoittanut Neiti Ö.

Varkauden Teatterille näytelmän on ohjannut Iiris Salmela, lavastus ja tarpeisto ovat Mirja Ryytyn, puvustus Veera Onttosen ja kampaukset Miia Immosen. Valot Marko Etelärinne ja äänet Jussi Heiskanen. Tekijänoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.

Kesto n. 2 h, sis. väliaika 20 minuuttia.

Rooleissa
Puluboi, jätkäpoika pulu                Ville-Veikko Valtanen
Poni, Mai-tyttö 6 v.                            Maija Yrjölä
Isä, Ponin isä                                  Jussi Immonen
Äiti, Ponin äiti                                   Marja Sundgrén
Isäpulu, Puluboin isä                     Markku Ryytty
Äitipulu, Puluboin äiti                      Leena Liimatainen
Torireiska                                          Annikka Kaistinen
Dogi-susi, pahis                              Markku Ryytty
Booris-varis, pahis                          Annikka Kaistinen
Eukko                                                 Leena Liimatainen
Kala                                                    Marja Sundgrén
Mainoshemmot                                Jussi Immonen ja Annikka Kaistinen
Kaija Cora Copsis                           Annikka Kaistinen
Eppu, uusi ystävä                             Marja Sundgrén

Lisätiedot:
Ohjaaja Iiris Salmela, p. 044 0602200, iiris.salmela@gmail.com

Liput: 15-11 €. Myynti Varkauden Teatterin lippumyymälä, puh. 044 364  8830 osoitteessa Laivalinnankatu 29, 78200 Varkaus. Liput ovat myynnissä myös Ticketmasterin kanavissa.
Varkauden Teatteri on 106-vuotias ammattiteatteri Saimaan rannalla. Se tuottaa vuosittain n. 5 ensi-iltaa, 9 Klubi-iltaa sekä vaihtelevan määrän vierailuesityksiä.