fbpx

Juha Vuorinen aloittaa Varkauden Teatterin teatterinjohtajana

Varkauden Teatterin kannatusyhdistys ry valitsi 24.5.2022 pidetyssä hallituksen kokouksessa yksimielisesti teatterin uudeksi johtajaksi teatterinjohtaja, ohjaaja Juha Vuorisen. Vuorinen ottaa työn vastaan virallisesti 1.11.2022.

Vuorinen ja väistyvä teatterinjohtaja Kari Suhonen ovat tehneet elokuusta alkaen tiivistä yhteistyötä, jotta vaihdos tapahtuisi mahdollisimman sujuvasti. He ovat pitäneet mm. viikoittaisia etäpalavereita, joissa monipuolinen tietojen vaihto on ollut mahdollista. Vuorinen on käynyt syksyn aikana Varkaudessa 3 kertaa, osallistunut ensi-iltoihin sekä tutustunut teatterin henkilökuntaan, teatterin hallitukseen, Varkauden kaupungin edustajiin ja kaupunginjohtaja Joonas Hänniseen.

”Otan työn vastaan levollisin mielin. Kari on antanut erinomaisen perehdytyksen”, sanoo Vuorinen ja kiittää lämpimästi Kari Suhosta yhteistyöstä. ”Henkilökunnan osaaminen on monipuolista ja teatterissa vaikuttaisi olevan mainio tekemisen meininki. Tältä pohjalta on hyvä suunnata tuleviin vuosiin. Nöyrin mielin kuitenkin aloitan tehtävässäni”, toteaa Vuorinen.

Juha Vuorinen on valmistunut filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2008 pääaineena yleinen kirjallisuustiede ja teatterin ja draaman tutkimus. Hän työskenteli Mikkelin Teatterin vt. johtajana 2003-2005, Kemin Kaupunginteatterin johtajana 2008-2012, Rovaniemen Teatterin johtajana 2012-2015 ja Kokkolan Kaupunginteatterin johtajana 2015-2020.

”Seitsemään ja puoleen vuoteen mahtuu paljon ilon aiheita”, sanoo väistyvä teatterinjohtaja Kari Suhonen ja jatkaa: ”Päällimmäisinä mieleen nousevat TENHO -toiminnan juurtuminen kaupunkiin, Klubi-iltojen saama lämmin vastaanotto, kehitysaskeleet henkilökunnan osaamisessa musiikkiteatterin eri alueilla sekä teatterin keskustelukulttuurin kehittyminen. Toivoakseni myös henkilökunnan työhyvinvointi on parantunut.

Suurta mielihyvää tuntien olen havainnut, että Varkauden Teatterin merkitys kaupungin ja kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämiseksi tunnustetaan kaupungissa laajasti.”


Lisätietoa antaa:

teatterinjohtaja Juha Vuorinen 044 3648821, juha.vuorinen@varkaudenteatteri.fi

Liite 1           Juha Vuorisen valokuva (kuva: Varkauden Kuva-Studio)

Varkauden Teatteri on vuodesta 1913 toiminut ammattiteatteri, joka valmistaa vuodessa 4-5 omaa tuotantoa sekä tuottaa vierailunäytöksiä. Varkauden Teatterissa työskentelee 21 kuukausipalkkaista työntekijää sekä kausittain 10-15 henkilöä projektikohtaisella kiinnityksellä. Varkauden Teatteri tunnetaan laadukkaista musiikkiproduktioistaan.