fbpx

Herrasmieshuijarit -musikaali – laatutietoisille ankeuden poistoon

Syksyn ensimmäinen ensi-ilta 19.9.2020 – Herrasmieshujarit -musikaali

Huolet huuhtova musiikki, komedia ja glamour raikkaassa paketissa
Rivieran kuumat yöt ja taitavasti rytmitetty komiikka! Mikään ei voita hienostuneen riemukasta huijarikomediaa.
Lawrence ja Freddy ovat huijareita, jotka vievät rahat ja sydämen herrasmiesmäisellä tyylillä – ja naiset saavat mitä haluavat: kunnon shown! Kun nämä hurmurit sattumalta kohtaavat, he yrittävät tehdä yhteistyötä. Apajille tulee kuitenkin ahdasta ja toisen on lähdettävä. He lyövät vetoa kaikkien aikojen huijauksesta, jonka häviäjä joutuu poistumaan maisemista. Kuin tilauksesta paikalle ilmestyy sopiva kohde, Christine Colgate. Alkaa hillitön taistelu, joka pitää yleisön hyppysissään aina musikaalin loppuun saakka. Mutta kuka lopulta huijaakaan ja ketä…?

Herrasmieshuijarit (Dirty Rotten Scoundrels) perustuu samannimiseen elokuvaan vuodelta 1988.

”Onpa ollut taas riemastuttavaa palata ohjaamaan Varkauden Teatteriin. Täällä on joka kerta ollut todella hauska tehdä töitä innostavan työryhmän kanssa, eikä Herrasmieshuijarit ole osoittautunut poikkeukseksi, kertoo ohjaaja Pekka Laasonen ja jatkaa: ”Varkauden Teatteri sai upeita uusia näyttelijöitä rosteriinsa ja heidän energiansa on antanut erityistä lisäboostia koko ensembleen. Tästä tulee todella viihdyttävä esitys. Musikaalin harjoitukset aloitettiin jo keväällä laulu- ja tanssinumeroihin perehtymisellä koreografi Elina Turpeisen ja kapellimestari Sami Ruutiaisen johdolla. Nyt syksyllä olemme sitten liittäneet kaikki osiot yhdeksi kokonaisuudeksi. Kaikkia teatterilaisia varmaankin hieman huolettaa korona-tilanne, mutta emme tuhlaa energiaa sellaiseen, mihin emme pysty vaikuttamaan. Tahto ja usko tuoda Varkauden Teatterin näyttämölle upea musikaali on kaikilla vahva ja olen itse kyllä erittäin tyytyväinen siihen mitä olemme saaneet yhdessä aikaiseksi”.

Pekka Laasosen vierailuohjaus
Herrasmieshuijarit on Pekka Laasosen neljäs ohjaus Varkauden Teatterille. Edelliset kolme olivat katsojien rakastamat Tähdet, tähdet -musikaali, Puhtaana käteen -farssi tai Päivänsäde, minä ja menninkäinen -musiikkinäytelmä.
Laasonen on pitkän linjan teatterivaikuttaja. Filosofian maisteriksi valmistuttuaan hän on toiminut mm. Poleenin Teatterin, Imatran Teatterin, Mikkelin Teatterin ja viimeksi Kuopion kaupunginteatterin johtajana.

Musikaalin koreografia on Elina Turpeisen ja kapellimestarina toimii Sami Ruutiainen. Lavastuksen suunnittelu ja tarpeiston valmistus Mirja Ryytty, puvut Veera Onttonen sekä kampaukset ja maskit Tarja Torniainen. Äänet Jussi Heiskanen ja valot Marko Etelärinne.
Herrasmieshuijarit ovat käsikirjoittanut Jeffrey Lane ja säveltänyt David Yazbek. Suomennos on Mikko Koivusalon.

Rooleissa
Freddy Benson – Pietari Pentikäinen
Lawrence Jameson – Ville-Veikko Valtanen
Christine Colgate – Myy Lohi
Muriel Eubanks – Isa Lindgren-Backman
Andre Thibault – Jukka-Pekka Löhönen
Jolene Oakes – Marja Sundgrén
Croupier, konduktööri, Nikos, paikannäyttäjä – Markku Ryytty

Ensemble: Jussi Immonen, Miia Immonen, Sanna Jordan, Laura Koste, Annukka Päätalo ja Ilkka Toivonen – joiden rooleista alla muutama mainittuna:

Lenore, vastaanottovirkailija, patsas – Miia Immonen
Tarjoilija – Annukka Päätalo
Renee, nunna – Sanna Jordan
Gerard, haitaristi – Ilkka Toivonen
Kaksi merimiestä – Markku Ryytty ja Jussi Immonen

Orkesteri
Kapellimestari/koskettimet – Sami Ruutiainen
Kitara – Anssi Huotari
Rummut – Sami Harlin
Basso – Jukka Kolehmainen/Jouko Reijonen

Näytelmä saa syksyllä 30 esitystä ja jatkaa ohjelmistossa maaliskuulle 2021. Ensi-ilta on Varkauden Teatterissa 19.9.2020. Näytelmän arvioitu kesto on n. 2 tuntia 30 minuuttia sisältäen 25 minuutin väliajan.
Oikeuksia valvoo Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat (tarkistan).

Lisätietoja: ohjaaja Pekka Laasonen, puh. 044 747 4000, p.o.laasonen@gmail.com

Valokuvia löydätte osoitteesta www.varkaudenteatteri .fi ja sieltä Media ja Kuvapankki
Kuvat: Varkauden Teatteri/Rami Talja
Liput: 35-37 €. Myynti Varkauden Teatterin lippumyymälä, puh. 044 364 8830 osoitteessa
Laivalinnankatu 29, 78200 Varkaus. Liput ovat myynnissä myös Ticketmasterin kanavissa.