fbpx

Erämaan kutsulle neljä lisäesitystä Varkauden Teatterissa alkaen 4.9.2021.

Monologi – teatteritaiteen kuninkuuslaji
Näytelmä on Jack Londonin ikoninen tarina koirasta nimeltä Buck. Sen tapahtumat sijoittuvat kultakuumeiseen Yukoniin. Buck on kalifornialainen kotikoira, joka varastetaan ja myydään vetokoiraksi. Poikkeuksellisen vahvana yksilönä se selviytyy monien vaiheiden jälkeen turvaan kullankaivaja Thortonin hoiviin.

Tämä monologi sisältää lukemattomia kerroksia. Se asettaa nähtäväksemme episodeja muun muassa rahan vallasta, rakkauden ikävästä ja luonnon voimista.
Monologi kysyy: Millaisiin tekoihin nälkä voi ajaa hyvänkin ihmisen? Ja millaiset vaikutukset tällä alkusysäyksellä voi olla viattoman luontokappaleen elämään? Meillä kaikilla on kuitenkin tarve elää oman näköistä elämää.

Erämaan kutsu on klassinen kertomus eläimen suhteesta luontoon ja omaan alkuperäänsä. Taiteilija Ville-Veikko Valtanen näyttelee tarinan kaikki kymmenkunta roolia ja tarjoaa katsojille seikkailuntäyteisen makupalan.

 

Komediallinen ja koskettava taideteos
Tämä keväällä 2021 ensi-iltaan tullut näytelmä oli se, joka sai koronarajoitusten typistämästä salista huolimatta yleisön taputtamaan seisten ja huutamaan bravota. Näytelmän kolme ensimmäistä esitystä on sijoitettu tiiviisti 4.9. – 15.10. väliselle ajalle ja vuoden viimeinen näytös on perjantaina 10.12. klo 14.
Terveysturvallisista syistä salimme koko on supistettu 230 katsojapaikasta 126 katsojapaikkaan.

 

Erämaan kutsun on Jack Londonin romaanin pohjalta monologiksi kirjoittanut Atro Kahiluoto. Varkauden Teatterille sen on ohjannut, sovittanut ja lavastanut ovat Ville-Veikko Valtanen. Puvustus on Taina Peltomäen ja musiikin on säveltänyt Sami Ruutiainen ja sanoitukset ovat Kahiluoto-Ruutiainen-Valtanen -yhteistyötä. Äänet ovat Jussi Heiskanen ja valot Marko Etelärinne. Tarpeiston on valmistanut Mirja Ryytty. Näyttämötyöntekijänä toimii Jussi Immonen.

Monologin kaikki roolit esittää Ville-Veikko Valtanen.

Näytelmän arvioitu kesto on 2 tuntia, sisältäen 20 minuutin väliajan.
Oikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.
Julkaisuvapaita kuvia linkistä
Kuvat Sini Kero.


Lisätietoja
: ohjaaja Ville-Veikko Valtanen, puh. 044 3648860 tai villeveikko.valtanen@gmail.com