fbpx

Eero Ryytyn muistonäytös Varkauden Teatterissa perjantaina 20.5.2022 klo 19

Varkauden Teatteri kunnioittaa Eero Ryytyn muistoa perjantaina 20.5.2022 klo 19 järjestettävässä Idän pikajunan arvoitus –esityksessä.
Tässä näytelmässä on Eeron verenperintö vahvasti läsnä. Idän pikajunan arvoituksessa Eeron vanhin poika Markku Ryytty näyttelee Hercule Poirotin nimiroolin ja ja nuorin poika Petteri Ryytty toimii näyttämömiehenä ja pyörähtää pienessä roolissa lavalla. Tytär Mirja Ryytty toimi näytelmän tarpeistonvalmistajana ja lavastussuunnittelijana.

Perjantaina 20.5. klo 19 teatterinjohtaja Kari Suhonen lausuu muistosanat ennen esitystä ja näytelmän jälkeen esitetään pieni elokuvallinen kavalkaadi Eero Ryytyn elämästä. Lisäksi aulaan on koostettu pieni valokuvanäyttely hänen roolitöistöistään Varkauden Teatterissa.
Ahkera ja monipuolinen mies
Eero Ryytty (1929-2021) oli taiteilija, näyttelijä, maanviljelijä, yrittäjä, perheen isä ja ukki. Hän aloitti näyttelemisen Varkauden Teatterissa jo 1960-luvulla ja siirtyi kiinnitetyksi näyttelijäksi 1975, josta jäi eläkkeelle 1994. Ryytty toimi uransa aikana mm. näyttelijöiden luottamusmiehenä, edusti Varkauden Teatteria Thilia thalia tallallaa –ohjelmassa ja vastaanotti Aleksi-palkinnon.

Eero Ryytty oli haluttu juontaja ja hän teki lukuisia esiintymis- ja juontokeikkoja, toimi sairaanhoito-oppilaitoksessa ja kansalaisopistossa luovan ilmaisun opettajana sekä antoi puhetaidon opetusta. Eläkkeelle jäätyään hän teki lukuisia ohjauksia monille teatteriryhmille ja ennätti toimimaan myös muutaman vuoden Nimettömien puheenjohtajana, jossa myös näytteli ja ohjasi.

Eero Ryytty eli elämänsä suurella rakkaudella ihmisiä, luontoa ja erityisesti lapsia ja eläimiä kohtaan.

 

Lisätietoja:   teatterinjohtaja Kari Suhonen, puh. 044 364 8821 tai kari.suhonen@varkaudenteatteri.fi

Varkauden Teatteri on vuodesta 1913 toiminut ammattiteatteri, joka valmistaa vuodessa 4-5 omaa tuotantoa sekä tuottaa vierailunäytöksiä. Varkauden Teatterissa työskentelee 21 kuukausipalkkaista työntekijää sekä kausittain 10-15 henkilöä projektikohtaisella kiinnityksellä. Varkauden Teatteri tunnetaan laadukkaista musiikkiproduktioistaan.